ALLSAFE Weesp opent eerste Engine Rooms van Nederland

Stoet aan Porsches en Bentleys rijdt nieuwe autohotel binnen

Weesp, 2 maart 2021 – ALLSAFE Mini Opslag heeft zojuist de eerste luxe sportwagens, young- en old-timers ontvangen in de vandaag geopende Engine Rooms in Weesp. Met deze nieuwe formule speelt de snelst groeiende mini-opslagverhuurder van Nederland in op de sterk stijgende vraag naar professionele opslag van waardevolle auto’s. Vanaf vandaag kunnen eigenaren hun kostbare auto’s gemakkelijk stofvrij en geconditioneerd stallen op drie verdiepingen van de ALLSAFE vestiging.

De mini-opslagvestiging aan de Chocoladeweg 4 in Weesp, waar tevens het ALLSAFE servicekantoor is gevestigd, is de eerste locatie met de zogenaamde Engine Rooms en biedt ruimte aan 130 auto’s en 40 motoren. “In een mum van tijd was 20 procent van de parkeerplekken al gereserveerd. We verwachten dat het niet lang duurt tot de overige plekken ook vol zijn”, aldus Eric Stubbé, CEO van ALLSAFE. “Deze locatie ligt net onder de rook van Amsterdam waar een groot parkeertekort is. Ook registreren we in Weesp een grote behoefte aan de stalling van oldtimers”, verklaart Stubbé. Later wordt het aantal beschikbare plekken nog uitgebreid door de installatie van een parkeerrobot die de wagens uiterst efficiënt parkeert.

VEILIGE STALLING MET KLIMAATREGULATIE

Sinds de aankondiging in 2019 heeft de ‘ruimtegever’ al ruim 150 registraties ontvangen van geïnteresseerden. De Engine Rooms zijn met name in trek bij auto eigenaren met hobbywagens, meerdere auto’s of motoren waarvoor rondom het huis geen parkeerplek is. Stubbé legt uit: “Met de huidige parkeertarieven is het bijna ondoenlijk om een tweede of derde auto te parkeren, met name in de grote steden. Voor een kwart van de prijs van een parkeerplaats in een garage huur je een ruimte in de ALLSAFE Engine Rooms en dan weet je ook nog eens zeker dat je auto beveiligd, droog en in het juiste klimaat staat.”

Huurders krijgen met een speciale app toegang tot het pand en rijden via een beveiligde sluis hun auto direct de autolift in. “Deze app zorgt voor gebruiksgemak én voor veiligheid: ALLSAFE weet precies wie er binnenkomt”, aldus Stubbé.

‘’Daarnaast wordt er voor optimale veiligheid ook gebruik gemaakt van multisensoren waarbij verschillende waarnemingen worden gemeten. Van menselijke aanwezigheid en CO2 tot omgevingslichtsterkte en luchtkwaliteit; alles wordt gemeten zodat we bij de kleinste opmerkelijkheden paraat worden gesteld’’.

De Engine Rooms in Weesp beslaan drie verdiepingen, waaronder een aparte verdieping voor moderne ‘supercars’ en een voor oldtimers. Op de bovenste verdieping is het binnenkort ook mogelijk de auto te stallen in een eigen afgesloten ruimte. De eigenaar huurt een ruimte van 18 vierkante meter, al dan niet volledig ombouwd door een unit met eigen toegangsdeur.

MEER KLASSIEKE AUTO’S

Volgens het Centraal Bureau van de Statistiek is het aantal klassieke auto’s in Nederland de afgelopen jaren explosief toegenomen. Het aantal bezitters van youngtimers, auto’s van 15 tot 40 jaar oud, is in vijf jaar met 40 procent gestegen tot 189.600. Het aantal oldtimers, auto’s ouder dan 40 jaar, steeg met 30 procent tot 158.000. “Tel daarbij op het toenemend aantal exotische sportauto’s en wij zien voldoende potentie in de markt om ons nieuwe concept de komende jaren verder over Nederland te gaan uitrollen”, aldus Stubbé. Tegelijkertijd met Weesp openen ook de Engine Rooms in Oegstgeest en later in het jaar volgen Bergen op Zoom en Alkmaar.

Naast veilige opslag kunnen auto eigenaren ook gebruik maken van de bijbehorende conciërge-services van de Engine Rooms. De auto’s worden op zogenaamde ‘flatstoppers’ geplaatst (bandenschoenen die voorkomen dat autobanden vervormen) en ter bescherming van de carrosserie zijn speciale premium autohoezen ontwikkeld. Huurders kunnen hun banden laten wisselen door de monteurs van BandenThuis. Ook is er een wasbox aanwezig, zodat de auto schoon kan worden weggezet. De vloeistoffen kunnen worden gecontroleerd, de bandenspanning gecheckt en eventuele lekkages worden opgemerkt en opgepakt. Ook biedt het bedrijf een haal- en brengservice aan.

Geïnteresseerde autobezitters kunnen een plaats reserveren via https://www.enginerooms.nl/coupedes5/ en ontvangen 250 euro korting op deelname aan de prestigieuze Coupe des 5 rally.