Zonder handen rijden in je Mercedes

Mercedes-Benz doet een vreugdedansje. DRIVE PILOT ontvangt ’s werelds goedkeuring voor geautomatiseerd rijden op Duitse snelwegen. Dat betekent: zonder handen rijden! Mercedes lanceert 17 mei 2022 dit nieuwe autonoom rijsysteem in Duitsland.  

 

DRIVE PILOT  

Eerst terug naar de essentie. DRIVE PILOT is ontworpen om je voertuig onder bepaalde omstandigheden op snelwegen te laten rijden met volledige controle. Als bestuurde heb je de mogelijkheid om DRIVE PILOT in te schakelen. Zo kun jij je richten op andere taken. Is het tijd om de snelweg te verlaten? DRIVE PILOT waarschuwt je om het rijden te hervatten.  

 

Autonoom rijden tot en met 60 km/u  

Klein addertje onder het gras: er zijn beperkingen van deze functionaliteit. Je kunt het systeem alleen inschakelen voor snelheden tot en met 60 km/u op Duitse snelwegen. Volgens Mercedes is dit ideaal tijdens de spits of bij langzaam rijdend verkeer.  

 

Mercedes-Benz S-klasse  

DRIVE PILOT zal beschikbaar zijn in de modellen van de Mercedes-Benz S-Klasse. De LIDAR-technologie waarover de auto’s beschikken houdt de omgeving goed in de gaten. Zo reageert het zelfs op hulpdiensten die willen passeren. Handig!  

 

Dit klinkt natuurlijk geweldig en het is een mooie eerste stap. Maar het systeem is dus in eerste instantie alleen in Duitsland te gebruiken. En dan wel op de 13.191 km aan wegen die opgeslagen zijn. Wat ons betreft alsnog een mooie ontwikkeling! We zijn benieuwd naar het vervolg.