Lente! Maak je auto ready to go!

Eindelijk, het is zover: de lente breekt aan. Maak je auto klaar om eropuit te gaan!

Wisselen maar

Stijgt de temperatuur boven de 7 graden? De winterbanden mogen weer de kast, garage of opslag in. Vervang ze door zomerbanden. Vergeet niet het profiel van je banden en de bandenspanning te controleren. Bij een profieldiepte van 1,6 millimeter zijn je banden aan vervanging toe. De spanning van je banden horen tussen de 2.0 en 3.0 bar te zijn. Indien je auto bij ons in de stalling heeft gestaan, checken wij dit voor je!

Vloeistoffen

Olie, koelvloeistof, ruitensproeiervloeistof: check? Wanneer de lente aanbreekt is dit een ideaal moment om alle vloeistoffen bij te vullen. De olie zorgt voor een goedwerkende motor en koelvloeistof voorkomt dat je motor oververhit raakt. Stijgende temperaturen betekent bovendien een toename van het aantal insecten. Je kunt dus maar beter genoeg ruitensproeivloeistof hebben, zodat je verzekerd bent van goed zicht!

Ruitenwissers

Nu we het toch over ruiten hebben.. In de wintermaanden kunnen er door de kou scheurtjes in de rubbers van je ruitenwissers zijn ontstaan. Is er slijtage zichtbaar? Vervang ze dan tijdig.

Airconditioning
Lekker die stijgende temperaturen, maar is je airco ook ready to go? Controleer jaarlijks de airconditioning van je auto. Als je airco niet goed werkt kan dit van invloed zijn op je brandstofverbruik. En je wil natuurlijk ook niet zwetend achter het stuur zitten op een warme dag!